m

Noticies

Tractament del bruxisme

Tractament del bruxisme

Es multidisciplinar i s’ha d’enfocar a diferents nivells:
1. Nivell dental:
A. Utilització d’una #fèrulaoclusal: encara que en la majoria de casos les fèrules es col·loquen per prevenir un desgast dental excesiu, també tenen altres funcions i poden millorar fins i tot algunes cefalees tensionals. Les fèrules pel tractament del #bruxime han de complir una sèrie de requisits.
– Les fèrules amb materials elástics o tous solen estar contraindicades pel tractament del bruxisme.
– S’aconsella l’ús nocturn d’una fèrula oclusal rígida d’arc complet, encara que poden existir altres factors de risc relacionats, com el #SAHOS, on estaria més indicat la utilització d’un Dispositiu d’Avanç Mandibular (DAM).
– Les fèrules requereixen d’ajustaments periòdics
– Les fèrules no eliminen el bruxisme, però sí esmorteixen els seus efectes negatius, evitant el desgast de les dents i alliberant les articulacions d’una pressió excessiva.
2. Tractament de #fisioteràpia: Amb la fisioteràpia es tractarà tota la musculatura, no només la masticatòria sinó també la cervical i escapular.
3. Tractament farmacològic: en les casos de bruxisme associat a ansietat, nivells elevats d’estrès diurn o insomni fisiològic, a més de la teràpia conductual podria estar indicar algun tipus de fàrmac, sempre durant curts períodes de temps.
4. Control de l’estrès i situacions d’ansietat.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.